Nedávno som narazil na celkom zaujímavú aplikáciu
Gpad, ktorá vám umožní využívať mobilný telefón ako touchpad. Aplikácia je pre telefóny s
Androidom. Telefón môžete mať pripojený cez
USB, bluetooth, alebo WiFi. Osobne som skúšal len WiFi a bol som prekvapený ako dobre a rýchlo to funguje. V telefóne môžete ovládať aj klávesnicu. V aplikácii nájdete aj zopár upravených „klávesníc“, pre ľahšie ovládanie niektorých programov, napr. Adobe illustrator, Media Player, Power point, môžete tak jednoducho ovládať svoje prezentácie pomocou mobilu a podobne. Klávesnice si tiež viete upraviť a rozmiestniť klávesy podľa potreby. Existuje
free, aj platená verzia. Skúšal som len free verziu, ktorá je plne funkčná. Pro verzia vám ponúka navyše možnosť pridať na plochu widget s obľúbenou klávesnicou, neobmedzené ovládanie cez bluetooth vo Win 7 (wifi je aj tak podľa mňa aj tak lepšie) a nezobrazovanie reklám (žiadnu som tam zatiaľ nevidel).
Ako na to:
V počítači ktorý chcete ovládať si nainštalujte program gPad server. Nepotrebujete nič nastavovať, po nainštalovaní iba spustíte program a zobrazí sa vám tray ikonka.
Ak chcete ovládať počítač mobilom cez WiFi, stačí ak máte mobil pripojený v tej istej sieti v ktorej počítač. Už len si nainštalujte aplikáciu gPad v mobile a v nastaveniach aplikácie kliknite na scan, prípadne ručne zadajte IP počítača. V nastaveniach si viete nastaviť aj rýchlosť touchpadu, typ pripojenia, heslo a podobne.
Po kliknutí na
tOuchpad sa vám zobrazí klasický touchpad. Ak stlačítko na telefóne tlačítko menu, zobrazí sa vám klávesnica.
Kliknutím na
gPads si môžete vybrať niektorú z klávesníc na ovládanie vybraných programov, alebo kliknutím na
eDitor si upravovať tieto klávesnice.
gPad aplíkácia pre mobil
gPad server pre Windows, alebo MACPre iPhone nájdete niečo podobné napr. na